Samen met Tevreden.nl al jaren onderzoek naar medewerkerstevredenheid

Kinderopvang Berend Botje

Ik doe samen met Tevreden.nl al jaren onderzoek naar medewerkerstevredenheid. Tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten. Maar we gaan nu een stap verder. We willen bevlogenheid stimuleren.

Berendbotje

De meeste werkgevers in de kinderopvang zijn er allang achter: het draait allemaal om het menselijk kapitaal, de pedagogisch medewerker. Maar hoe zorg je ervoor dat je mensen met passie hun werk verzetten?  Bevlogenheid is voor ons een hot item, wij zijn bezig met een driejarig strategieproject. We willen onze missie en visie aanscherpen aan de veranderende markt. We willen kwalitatief goede kinderopvang leveren, waarin pedagogiek heel belangrijk is. Hoge kwaliteit betekent dat je moet investeren in de ontwikkeling van je medewerkers, want zij vormen het hart van onze organisatie. We willen medewerkers die een stapje meer kunnen en durven zetten. We kunnen op managementniveau van alles verzinnen, maar we zijn niet op 45 locaties aanwezig. Tijdens de tien minuten, als ouders hun kun brengen of halen, gebeurt de beeldvorming.

Ik doe samen met tevreden.nl al jaren onderzoek naar medewerkerstevredenheid. Tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten. Maar we gaan nu een stap verder. We willen bevlogenheid stimuleren. Daarin zit nog meer positieve actie. Een medewerker die vertrouwen heeft in zichzelf, flexibel durft te zijn, ter plekke een oplossing verzint voor een probleem. Die hebben we nu nodig.

We hebben al veel bevlogen medewerkers, maar alles is een proces. Zowel wij als de werknemers hebben een verantwoordelijkheid. Wij moeten investeren in mensen, de ruimte bieden voor ontwikkeling van talenten. Maar de pedagogisch medewerker moet ook zelf initiatief nemen.